De tropische stranden van Sanur en Gili Trawangan - Reisverslag uit Gili Trawangan, Indonesië van Nicoline Prins - WaarBenJij.nu De tropische stranden van Sanur en Gili Trawangan - Reisverslag uit Gili Trawangan, Indonesië van Nicoline Prins - WaarBenJij.nu

De tropische stranden van Sanur en Gili Trawangan

Door: Maarten & Nicoline

Blijf op de hoogte en volg Nicoline

13 September 2010 | Indonesië, Gili Trawangan

Hello there,

Wij hebben het nog steeds erg naar onze zin!! Ons verslag van de afgelopen week:

Donderdag 2 september

Onze eerste dag in Sanur. Sanur ligt in het zuiden van Bali en is de oudste badplaats van Bali. Samen met Kuta (met het daar tegen aan gegroeide Seminyak en Legian) de twee bekendste badplaatsen op Bali. Kuta is alleen super druk met vooral Australiërs. Hier vond overigens in 2002 de bomaanslag in een discotheek plaats waar 200 doden vielen. Misschien dat we de komende dagen nog een kijkje gaan nemen in Kuta, maar we slapen de komende 4 nachten in ieder geval in Sanur.

Sanur heeft nog een beetje het authentieke en alles op loopafstand. Dat sprak ons wel aan. We zitten hier in een groot hotel, direct aan het strand, met veel kamers, maar doordat ze per 4 kamers in een huisje in een grote tuin zijn ondergebracht, merk je hier eigenlijk weinig van.

Vandaag weinig gedaan, gerelaxt.. Heerlijk aan het strand en aan het zwembad gelegen en lekker gegeten in Sanur.

Vrijdag 3 september

Tijdens het ontbijt vanmorgen, in een heel leuk tentje vlakbij het hotel, zagen we dat ze hier ook kamers verhuurde. En aangezien we nog geen verblijfplaats hadden voor de laatste 2 dagen… We hadden al wel op internet gezocht, maar waren tot de conclusie gekomen dat het moeilijk zou worden om iets naar onze zin te vinden voor een leuk prijsje. Dus mochten we even een kijkje nemen in de kamers en ook hadden zij nog beschikbaarheid voor 11 t/m 13 september, direct maar vastgelegd. Kunnen we dat ook weer vergeten.

Na het ontbijt hebben we nog even onze was bij de laundry gebracht. We zijn nl. al aardig door onze schone kleding heen. Dan kunnen we in ieder geval voorlopig weer vooruit. Vanavond kunnen we het gewassen en gestreken weer ophalen.

Verder hebben we vandaag weer genoten van het zonnetje aan het strand en het zwembad.

’s Avonds heerlijk gegeten en lekkere cocktails gedronken bij een leuk kroegje waar een Cubaanse band aan het spelen was. Het heette overigens Double Dutch, zal een Nederlandse eigenaar hebben ;-) Wel grappig, je merkt wel dat ons volkje over het algemeen een reislustig en ondernemend volkje is. Overal waar je komt, kom je reizende Nederlanders tegen of Nederlanders die er iets hebben opgezet.

Zaterdag 4 september

Vandaag wilde we graag nog wat zien in de omgeving van Sanur. Dus na het ontbijt een chauffeur gezocht. Dit is hier niet zo heel moeilijk. Overigens in heel Indonesië niet echt. Je loopt het hotel uit en ze liggen langs de weg al op je te wachten. “Need transport Sir? No, oke..maybe tomorrow then…” Als je ze niet nodig hebt, zijn ze af en toe wel een beetje irritant.

Als eerste zijn we naar Pura Luhur Uluwatu gereden. Eén van de heiligste godshuizen op Bali en een mooi voorbeeld van de klassieke Balinese architectuur. Deze tempel ligt aan de rand en zo’n 150 meter boven zee. Voordat we richting de tempel gingen, moesten we nog een sarong en een sjaal om. Dit is vereist voor het betreden van een tempel.

Na een rondleiding te hebben gehad, waren we het er allebei over eens, nu wel genoeg tempels te hebben gezien. Voor ons lijkt het allemaal op elkaar.

Rondom de tempel zaten overigens nog een hoop aapjes. Hier waren we vooraf al voor gewaarschuwd. Alle loszittende dingen zoals zonnebrillen, oorbellen, enz. moest je opbergen, want ze grijpen het en geven het niet meer terug. Uiteindelijk hebben we ze beide wat banaantjes kunnen voeren. Erg grappig, die beestjes.

De Indonesische bananen lijken trouwens niet echt op de bananen die wij kennen. Zijn echt hele kleine banaantjes die hier groeien.

Na ons tempel en apenavontuur wilden we graag naar Uluwatu beach. Dit strand staat bekend om zijn hoge golven en dus zijn er een hoop surfers te vinden. Maar helaas was het tij niet goed en dan zijn de golven helaas niet zo hoog.

Ook wilden we nog naar Dreamland beach. Dit schijnt een erg mooi strand te zijn. Wij vonden het er niet super mooi, maar zijn al een beetje verwend natuurlijk met al ons vergelijkingsmateriaal, maar het leuke was wel dat ze hier volop aan het surfen waren. Dus uiteindelijk konden we het toch nog van dichtbij bekijken.

We hadden overigens wel de juiste dag uitgekozen, want het was redelijk bewolkt vandaag. En dat is af en toe toch wel lekker..

Terug bij ons hotel kwamen we er achter dat we vlakbij ons balkon een eekhoornnestje hebben. Of tenminste ze zijn met z’n tweetjes een nestje aan het maken. Erg leuk om zo van dichtbij te zien en vast te leggen met de fotocamera.

Zondag 5 september

Vandaag gaan we Sanur alweer verlaten, maar niet voor lang want 11 september komen we hier weer terug.

Al vroeg zijn we vertrokken met de auto richting Padang Bai, de havenplaats van de Gili Cat, de snelste varende boot die ons naar Gili Trawangan zal brengen.

Rondom Lombok (eiland naast Bali) liggen verschillende tropische eilandjes. Gili (betekent overigens eiland) Trawangan, Gili Meno en Gili Air zijn de drie bekendste in het noord westen van Lombok, waarvan Gili T. de bekendste en grootste (2 x 3 km) is. Binnen 1,5 uur stonden we op Gili.

Op de Gili eilanden mogen geen auto’s rijden, dus je ziet hier veel fietsen en paard en wagentjes. Ook wij hebben ons met de zware bagage natuurlijk laten afzetten door paard en wagen bij onze verblijfplaats ‘Scallywags Resort’.

Het viel ons direct op dat het hier veel zonniger was dan op Bali en Lombok en dus ook warmer. Dit klopte ook, de Gili’s hebben op de een of andere manier veel meer zonuren op jaarbasis. Als het op Lombok slecht weer is (10 min. varen) kan het op Gili super mooi zijn. Best bizar!

Scallywags is overigens een klein (9 kamers) resort met mooi zwembad, direct aan het strand. Hier gaan we het wel volhouden de komende 4 dagen ;-)

Na een verlate lunch te hebben gegeten, lekker langs het strand gewandeld en gelegen.

’s Avonds een hapje van de bbq gegeten. Daar zijn ze hier goed in op dit eiland.

Maandag 6 september

Tja, vandaag eigenlijk heel weinig gedaan. Heerlijk aan het strand gelegen, gezwommen in de super heldere zee en boekjes gelezen.

Klein beetje minder leuk aan deze dag was, dat we niet te spreken waren over de geur in onze kamer. We konden dit ook niet heel erg goed plaatsen, best ranzig gewoon. Volgens personeel lag dit aan de airco en zouden ze een monteur langssturen. Het blijkt dat deze onverklaarbare geur al langer aanwezig is in onze kamer (we hoorde namelijk per ongeluk het gesprek aan wat de General Manager had met zijn Duty manager). Ze hadden voor de komende nacht geen kamers over, dus aan ons de keuze om een nacht in een ander hotel te slapen. Dit hebben we uiteindelijk gedaan, dus de nodige spulletjes ingepakt en op naar de buren. Morgen kunnen we wel weer gewoon in een andere kamer slapen.

Dinsdag 7 september

Vanmorgen alweer vroeg wakker. Het hotel waar we tijdelijk verbleven lag in een vrij rumoerige omgeving. Dus de spulletjes weer ingepakt en terug naar Scallywags.

Na het ontbijt hebben we fietsen gehuurd. Het leek ons leuk om het eiland rond te fietsen. Zo gezegd, zo gedaan….nou ja het grootste gedeelte hebben we gefietst, maar ook een heel groot gedeelte gelopen, vanwege het mulle zand. Handig joh zo’n fiets ;-) Maar wel erg leuk om zo het hele eiland te zien. Aan de zuidkant, waar wij ook zitten, zijn alle hotelletjes, clubs, enz. gevestigd en aan de andere kant zie je af en toe een hotel, maar verder ook niet. Super mooie witte stranden en helderblauw water!

Aan het einde van de middag nog even lekker aan ons heerlijke zwembadje vertoeft. Super relaxed hier!

We hebben inmiddels al 2x meegemaakt dat de stroom uitvalt. Schijnt hier op de Gili’s en Lombok vrij normaal te zijn. Het grappige is dat je direct nadat de stroom wegvalt alle noodaggregaten hoort opstarten. Ze zijn er hier al op voorbereidt.

Woensdag 8 september

Vandaag alweer onze laatste dag hier op Gili Trawangan. We mochten zelf kiezen wanneer we met de boot naar Lombok zullen worden gebracht. Wij vonden het hier nog wel even lekker aan het strand en bij het zwembad, dus we hebben besloten pas rond 15.30 uur te vertrekken.

Om 15.30 uur lag de speedboot gereed om ons, en een gedeelte van het Scally personeel wat naar het hoofdkantoor op het vasteland moet, naar Lombok te brengen. Dag Gili T. Wat hebben we genoten!!

Op Lombok stond onze taxi al klaar om ons naar Senggigi te brengen aan de westkust van Lombok. Senggigi is de populairste badplaats van Lombok. Niet te vergelijken met de badplaatsen op Bali natuurlijk, maar Lombok is dan ook veel minder ontwikkeld.

We hebben gekozen voor Senggigi, aangezien deze plaats redelijk centraal ligt en we van hieruit wat makkelijker iets kunnen ondernemen.

De kustweg vanaf de havenplaats naar Senggigi is niet best maar de uitzichten erg mooi. We rijden bergje op, bergje af over de steile kliffen met super mooie uitzichten op de zee en z’n baaitjes.

Aangekomen in het hotel, spulletjes uitgepakt, hapje gegeten in een leuk restaurantje naast ons hotel en tot slot nog even via Skype contact gezocht met Glenn, want het was zijn verjaardag vandaag.

Tot snel weer….

• 13 September 2010 - 12:58

Mirjam:

Hoi Lieverds,

Ik ben er ook even rustig voor gaan zitten om alles te lezen van jullie avonturen.

En wat goed dat jullie af en toe ook heerlijk relaxen daar.

Ik wil jullie een hele goeie terugreis wensen! doe voorzichtig en bel me als jullie thuis zijn.

En Nico, ik heb al heel veel complimenten gehad over je spijkerjasje! bedankt nog!

Liefs ons.

p.s Thijs kan al bijna je shirtje aan want hij groeid goed!

• 13 September 2010 - 15:53

Ilja:

Ik snap het niet meer... jullie vinden alles vies en eng, maar laten wel een aap (met vlooien, parasieten en ander gespuis) op je hoofd zitten!!! Het levert in ieder geval wel leuke foto's op!
    Tot snel!

• 16 September 2010 - 09:52

Yvette:

Hoi Maart en Nico!

Wat een leuk reisverhaal weer. Supergaaf van die eekhoorntjes en die aapjes, heel schattig!

Groetjes uit een zonnig Portugal!

Liefs,
    Yvet (en Maarten)